Hlavní obsah

Mladík v Jablunkově zaútočil na policejní služebnu zápalnou lahví

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Frýdecko-místecká policie zadržela 25letého muže, který podle ní na počátku července zaútočil na policejní služebnu zápalnou lahví. Muž skončil ve vazbě. Hrozí mu až osm let ve vězení. Případ se stal již před týdnem, Právo o něm v pátek informovala frýdecko-místecká mluvčí Lenka Sikorová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policejní služebna obvodního oddělení v Jablunkově se stala terčem žháře v pátek 1. července. Muž na stěnu služebny hodil předem připravenou láhev naplněnou hořlavou látkou. Došlo k požáru, který se rozšířil i na sousední chodník,“ popisovala událost Sikorová.

Dodala, že útočníka se podařilo během několika desítek hodin vytipovat. „Následně jej policisté také zadrželi a obvinili ze dvou trestných činů: násilí proti orgánu veřejné moci a přečinu poškození cizí věci,“ upřesnila policejní mluvčí. Motiv policie nesdělila.

Pětadvacetiletý muž byl, do doby projednání jeho činu před soudem, umístěn do vazby. Za shora uvedené činy mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám