Hlavní obsah

Mladík v audi srazil slepce s bílou holí, nevidomý nehodu nepřežil

Právo, Aleš Honus
Frýdek-Místek

Nevidomého člověka, který se pohyboval po silnici s bílou holí v ruce, srazilo v pondělí pozdě odpoledne osobní auto v Návsí u Jablunkova na Frýdecko-Místecku. Šestadvacetiletý zdravotně postižený muž byl namístě mrtev. Událost vyšetřuje policie.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

O případu informoval v úterý mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. „Chodec vstoupil do vozovky v místě, kde není přechod pro chodce. Šlo o nevidomou osobu, která se pohybovala s bílou holí. Vozidlo značky Audi, za jehož volantem seděl 22letý muž, chodce zachytilo,“ řekl mluvčí Starzyk.

„Muž v okamžiku příjezdu zdravotníků nedýchal a jeho srdce nepracovalo. Srdeční masáž mu poskytovali svědkové události a v oživovacích pokusech pokračovali dále také záchranáři. Přes veškerou snahu, použití přístrojového vybavení a léků bylo úsilí všech přítomných marné. Pacient na místě zemřel,“ doplnil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Policie nyní zjišťuje, zda řidič mohl nehodě s chodcem zabránit. V místě, kde k tragédii došlo, se může jezdit pouze padesátkou. „Šetříme to jako podezření z trestného činu. Je tady zatím spousta neznámých. Věc bude důkladně prošetřena,“ doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám