Hlavní obsah

Mladík ujížděl Brnem 120 km/h, pak přišel hrůzostrašný náraz. Zachytila to kamera

Dramatickou honičku, kterou ukončila nehoda, mají za sebou brněnští policisté. Ti si v pondělí všimli auta, které se řítilo ulicemi moravské metropole. Když dvaadvacetiletý řidič spatřil hlídku, dupl prudce na brzdy a přímo u policejního vozu zastavil. Ihned se ale rozjel a při zběsilé jízdě Brnem ohrožoval nejen další řidiče, ale i tři lidi, kteří s ním seděli ve voze.

Pronásledování auta v Brně skončilo hrůzostrašnou nehodouVideo: Policie ČR

 
Článek

„K rozumu šoféra nepřiměl ani poměrně hustý večerní provoz, kdy muž musel na jedné z křižovatek dokonce i zcela zastavit. Toho chtěli muži zákona využít, ale než k vozidlu doběhli, mladík za volantem opět sešlápl plyn až na podlahu a rychle se rozjel. Během riskantní jízdy ujížděl moravskou metropolí až stodvacetikilometrovou rychlostí a křižovatky projížděl na červenou,“ popsal pronásledování policejní mluvčí Petr Vala.

Honička zanedlouho skončila na ulici Otakara Ševčíka. „Zde se totiž pronásledované auto nečekaně střetlo s octavií, ve které cestovali dva lidé. Během následného hrůzostrašného karambolu se zranilo několik osob, které musely být převezeny do nemocnic. Na místě měl sice mladík test na drogy negativní, ale zcela opačně dopadla orientační zkouška na alkohol. Ta hlídce ukázala přes jedno promile,“ konstatoval mluvčí.

Řidič mercedesu na Brněnsku usnul a vjel do protisměru. Tragický střet natočila kamera

Krimi

Policisté zatím případ vyšetřují jako ohrožení pod vlivem návykové látky, ale není vyloučeno, že by se kvalifikace mohla výrazněji zpřísnit, pokud bude mladíkovo jednání posouzeno i jako obecné ohrožení.

„Žádáme proto všechny svědky, které muž v pondělí kolem deváté hodiny večerní v Brně ohrozil, aby se neprodleně ozvali na tísňovou linku 158. Policisté případně uvítají i kamerové záznamy z palubních kamer,“ poprosil veřejnost o pomoc mluvčí Vala.

Foto: Policie ČR

Střet aut v Brně

Reklama

Výběr článků

Načítám