Hlavní obsah

Mladík ubodal zpěvačku své kapely, přiznal se až u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský městský soud začal v úterý projednávat brutální vraždu z ledna tohoto roku. Jiří Funda, otec tří dětí, se k činu před senátem přiznal. Vraždil prý proto, že ho dívka, která krátce zpívala v jeho začínající kapele, přistihla při krádeži svých peněz. Pětadvacetiletému mladíkovi hrozí až výjimečný trest.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obžalovaný Jiří Funda u pražského městského soudu.

Článek

Jedenadvacetiletá dívka zemřela 6. ledna. S Jiřím Fundou se seznámila zhruba dva měsíce předtím.

Zadlužený muž, který byl předtím už čtyřikrát odsouzený za majetkovou trestnou činnost, vypověděl, že od ní chtěl podvodně získat peníze. Sháněla notebook, a tak si vymyslel, že jeho známý jeden prodává.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Naoko jí s ním sjednal schůzku u ní v bytě a spolu šli vybrat do bankomatu 15 000 korun. Potom ji doprovodil domů.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé ve Vratislavově ulici v PrazeVideo: Jiří Forman, Novinky

Zhruba po hodině jí řekl, že si historku s počítačem vymyslel, a zeptal se jí, jestli mu vybrané peníze nepůjčí. Když odmítla a odešla do kuchyně umýt nádobí, pokusil se jí bankovky sebrat z kabelky. Dívka ho však spatřila.

Z kuchyňské linky vzal nůž a dívku zezadu podřízl, potom ji ubodal v předsíni. Převlékl se do náhradního oblečení, které si prý s sebou vzal kvůli plánované návštěvě posilovny, sebral peníze a dívčin mobil a z bytu odešel.

Funda v úterý přišel s obhajobou založenou na tom, že mu začala vyhrožovat zabitím jeho dětí, na policii však předtím nic podobného neuváděl.

Znalci u soudu uvedli, že Funda má hluboce pokřivený hodnotový systém. Jeho chladnokrevné chování přirovnali k nedávnému případu, kdy podobně starý mladík rovněž v Praze umlátil svou matku hokejkou. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám