Hlavní obsah

Mladík se ve Varech topil ve vaně, policisté vyrazili dveře

– Karlovy Vary
Právo, vor

Neobvyklý případ řešili v uplynulých dnech policisté z Karlových Varů. Zachraňovali totiž 23letého mladíka, který se zamkl v koupelně a zřejmě nešťastnou náhodou se málem utopil při koupání ve vaně.

Foto: Policie ČR

Policejní hlídka ve složení Matěj Záhora, Petr Přibyl a Luboš Klouda zachránila mladíkovi topícímu se ve vaně život.

Článek

Na mladíka uzavřeného v koupelně upozornila telefonicky jeho kamarádka, u které se v bytě koupal. Na přivolané policisty již čekala před domem a vylíčila jim, že kamarád je uzavřen v koupelně již několik hodin. „Zprvu komunikoval, že se jen vykoupe a půjde ven, ale poté přestal reagovat, a tak měla se svým přítelem strach o jeho život a zdraví,“ popisovala v pondělí mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Při příchodu ke koupelně se policisté snažili navázat s mužem, který byl zamčený uvnitř, kontakt. „Ten však nereagoval a vzhledem k tomu, že zpod dveří koupelny se již valila voda, rozhodli se dveře vyrazit a neztrácet drahocenný čas,“ pokračovala mluvčí.

Pomohla včasná záchrana

„V koupelně ležel ve vaně 23letý muž, který byl celým tělem včetně hlavy ponořený pod vodou. Z kohoutku stále tekla voda, která po zaplnění vany vytékala ven. Policisté ihned vyprostili muže z přetékající vany, přičemž zjistili, že nedýchá, a začali s jeho oživováním,“ dodala Týřová.

Na místo během toho dorazila i další policejní hlídka a poté i rychlá záchranná služba. „Muže se nakonec společnými silami podařilo oživit a přenést do sanitního vozu, který ho převezl do nemocnice. Díky včasnému přivolání pomoci mu byl zachráněn život,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám