Hlavní obsah

Mladík při sjíždění Lysé hory narazil na větev trčící ze sněhu, polámal si žebra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beskydy
Aktualizováno

Vážné zranění utrpěl v neděli 17letý mladík pod Lysou horou v Beskydech. Při sjíždění kopce narazil na větev trčící ze sněhu. Na pomoc záchranáři vyslali vrtulník.

Vrtulník pomáhal mladíkovi v BeskydechVideo: ZZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Podle informací záchranné služby sjížděl mladík kopec na červené turistické značce směrem na Ostravici. Neměl lyže ani sáně a kopec sjížděl jen tak vsedě. Horská služba upřesnila, že mladík scházel horu se skupinou, která si zkrátila cestu mimo značenou stezku.

„Sedmnáctiletý mladík uklouzl a hrudníkem se nešťastně napíchl, možná lepší slovo je narazil, na ze sněhu vyčnívající klacek. Způsobil si poranění hrudníku s podezřením na zlomená žebra. Jeho kamarádi se zachovali velmi dobře, na nic nečekali a okamžitě si zavolali o pomoc,” uvedla horská služba, která u zraněného zasahovala.

Dvojici v teplácích a teniskách zachraňovali v Beskydech ze závějí

Krimi

Na místo vyrazil vrtulník, ze kterého se ke zraněnému spustil lékař. „Prvotní vyšetření ukázalo vážné poranění hrudníku, vyloučit nebylo možno ani vnitřní poranění v oblasti břicha. Pacient byl vyzvednut pomocí záchranné sítě a přepraven na místo, kde mohl stroj přistát,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

V Beskydech vyhořela zděná chata

Krimi

Záchranáři ho následně ošetřili a připravili k převozu do ostravské nemocnice, kde si ho převzali lékaři na urgentním příjmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám