Hlavní obsah

Mladík předjížděl v zatáčce, způsobil vážnou nehodu

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Hazardní předjíždění bylo příčinou vážné dopravní nehody, která se stala v pátek krátce před 11. hodinou dopoledne nedaleko obce Šumvald na Olomoucku. Tři osoby utrpěly zranění, stav viníka nehody je kritický.

Článek

„Dvacetiletý řidič vozu WV Golf jel od Šumvaldu na Uničov a v zatáčce začal předjíždět. V protisměru vyjel citroen a řidič golfu se již nestačil zařadit do svého jízdního pruhu. Došlo k čelnímu střetu,“ popsala Právu nehodu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Při kolizi byly zraněny tři osoby, řidiče vozidla WV Golf transportoval v kritickém stavu do Fakultní nemocnice v Olomouci vrtulník záchranné služby.

„Utrpěl těžká poranění hlavy, zejména její obličejové části, hrudníku a končetin,“ sdělil Právu náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg. „Jeho stav je vážný. Čeká jej operace,“ doplnil v pátek odpoledne mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Do Fakultní nemocnice byli transportováni i osmatřicetiletý řidič citroenu a šestnáctiletá spolujezdkyně viníka nehody. „Muž utrpěl těžké poranění hlavy. Jeho stav je stabilizovaný. Mladá pacientka byla přijata na traumatologii s těžkým poraněním v oblasti břicha. Její stav je rovněž stabilizovaný,“ uvedl mluvčí.

Silnice II. třídy byla po nehodě asi dvě hodiny zcela uzavřena a doprava byla vedena po objízdné trase.

Reklama

Výběr článků

Načítám