Hlavní obsah

Mladík popírá, že na technoparty hodil zápalnou lahví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Pětadvacetiletý účastník loňské technoparty u Mlýnce na Tachovsku ve čtvrtek před soudem popřel, že hodil po zasahujících policistech zápalnou láhev. Tvrdí, že pouze vzal plastovou láhev s vodou, strčil do ní kus textilie, zapálil ji a začal s lahví mávat proti kordonu policistů. Byl prý opilý a láhev mu z ruky nějak vyklouzla. Jeho verzi podpořil u soudu i jeden ze zasahujících policistů.

Článek

Státní zástupkyně viní skladníka z Prahy za to, že loni 31. července při policejním zákroku hodil z dálky deseti metrů zápalnou láhev po policistech. Láhev zasáhla štít jednoho z nich, nikoho nezranila. Muž je obžalován za útok na veřejného činitele se zbraní, hrozí mu až pět let vězení.

"Ležel jsem ve stanu a spal jsem, když mě probudili vodní děla. Byl jsem dost opilý. Nevěděl jsem, co se děje. Vstal jsem a šel jsem naproti policejnímu kordonu. Vzal jsem láhev, ve které byla do poloviny voda, strčil jsem do ní kus textilie a zapálil. Myslel jsem si, že udělám jen takové divadlo. Láhev mi spíš vypadla z ruky. Nechtěl jsem nikomu ublížit. Mrzí mě to," vypověděl. Podle policie měl v krvi 2,8 promile alkoholu.

Jeden ze zasahujících policistů u soudu vypověděl, že mladíka viděl s hořící láhví v ruce v úrovni pasu. "Pak mu nějak vyklouzla, byl to spíš takový nepovedený hod. Spadla na zem, nikoho nezasáhla. Já s kolegou jsme pak mladíkovi nasadili pouta a odvezli na služebnu," uvedl. Líčení pokračuje výslechem dalších svědků.

Je to už čtvrtý případ účastníka CzechTeku, který řeší tachovským soud. První jednání zahájil loni v prosinci s mladíkem, který údajně najížděl na policisty autem. Druhým obžalovaným je muž, jenž prý hodil po policistech kamenem. Tato líčení dosud neskončila. Soud koncem ledna osvobodil mladíka, jenž prý také najížděl na policisty autem.

Při červencovém policejním zásahu na technoparty utrpěly zranění desítky technařů a policistů. Pět účastníků bylo obžalováno z útoku na veřejného činitele. Další kauzy byly posouzeny jako přestupek. Byly předány příslušným úřadům k vyřízení. Mnoho účastníků technoparty obviňuje policisty z brutality. Nikdo z policistů ale nebyl potrestán.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám