Hlavní obsah

Mladík odkoukal, kde sousedi schovávají klíče. Když šli na pohřeb, vykradl je

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

S velkou mírou drzosti okradl své sousedy mladík ve vesnici na Uherskohradišťsku. Slídil po nich dlouho a vyčíhl si okamžik, kdy mladá rodina opustila dům a vydala se na pohřeb. Protože byl již trestán, hrozí mu kvůli pár tisícovkám až tři roky vězení.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté sdělili podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody devatenáctiletému mladíkovi z vesničky na Uherskohradišťsku. Mladá rodina odcházela z domu na pohřeb, čehož si mládenec ze sousedství všiml. Je nezaměstnaný a má hluboko do kapsy. Proto si řekl, že by si u souseda mohl ,půjčit‘ peníze,“ informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Již dlouho předtím mládenec sledoval zvyklosti svých sousedů. Odpozoroval, že když rodina někam odchází, uschovává si klíč od domu na místo ve dvoře. Přeskočil plot a nepozorovaně vešel do domu. Ze šperkovnice vzal tisíc korun a odešel.

„Po chvíli si řekl, že je to málo, a tak se vrátil pro zbytek. Když rodina zjistila, že jí ze šperkovnice zmizelo šest tisíc, vše nahlásila na policii. Podezření, které padlo na mladého souseda, se potvrdilo a muž se přiznal,“ řekl Mergental.

V jiném případě šel s kamarádem krást součástky k automobilovému veteránu, které pak prodali ve sběrných surovinách za pětistovku. Protože byl v posledních třech letech za podobný trestný čin již podmíněně odsouzen, hrozí mu nyní trest odnětí svobody až na tři léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám