Hlavní obsah

Mladík nabídl ženě odvoz, posléze ujel s taškou plnou peněz

Novinky, jas
Praha

Policisté pátrají po muži, který nabídl pomoc starší ženě, ale nakonec ji připravil o tašku, v níž měla několik set tisíc korun. Mladík nabídl ženě odvoz, na udanou adresu ji sice odvezl, posléze však odjel i s taškou, v níž měla žena hotovost a kterou zanechala na sedadle vozu, informoval v sobotu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž na záběrech průmyslové kamery

Článek

Jednaosmdesátiletá žena si v centru metropole vybrala v bance hotovost a odjela tramvají k metru Strašnická, kde se usadila na lavičku poblíž stanoviště taxislužby.

„Po cirka dvaceti minutách jí oslovil mladík s tím, že se zde stejně taxíku nedočká, a zda nechce odvézt. Žena tuto nabídku přijala a k dobrodinci do auta nastoupila. Její tašku, která obsahovala hotovost, a do které poškozená po cestě ještě nakoupila potraviny, jí mladík položil do zadní části vozu. Pak ji bez jakéhokoliv zádrhele dovezl, kam požadovala,” popsal mluvčí seznámení dvojice.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž na záběrech průmyslové kamery

Při vystupování pomohl samozvaný taxikář ženě z vozu, ale následně sedl do auta a odjel, zatímco na zadním sedadle zůstala taška s penězi i nákupem.

Nemuselo jít o úmysl, připouští policie

Policie případ vyšetřuje jako podezření z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Netvrdíme, že se mladík těchto deliktů dopustil. Vyvrátit tato podezření může především sám hledaný tím, že se i se zmiňovanou hotovostí dostaví na kteroukoliv policejní služebnu,” doplnil Hulan.

Případ se odehrál již 4. prosince, policie si nyní obrací s žádostí o pomoc na veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám