Hlavní obsah

Mladík na Příbramsku s puškou a sekerou vyhrožoval zabitím

– Kosova Hora
Novinky, kub

Ozbrojeného 22letého muže museli ve středu odpoledne zpacifikovat středočeští policisté v Kosově Hoře na Příbramsku. Podle svědků ohrožoval dva lidi, kterým hrozil zabitím, navíc byl pod vlivem drog.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle prvotního hlášení na tísňovou linku ohrožoval neznámý muž ozbrojený dlouhou střelnou zbraní a pak i sekyrou dva lidi. Rovněž prý ukradl mobilní telefon.

„Ještě před příjezdem speciální jednotky agresora zpacifikovali sedlčanští policisté. Jedná se o 22letého mladíka, který byl pod vlivem drog,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Monika Schindlová.

Podle mluvčí mladík nejdřív ohrožoval dvojici v jednom z obydlí v obci, pak se dal na útěk. Jestli muž řešil nějaký konkrétní spor, nebo ohrožoval lidi jen tak, policie neupřesnila. „Další okolnosti případu jsou nyní předmětem vyšetřování,“ uvedla Schindlová.

Zadržený skončil v policejní cele a je podezřelý z nebezpečného vyhrožování, porušování domovní svobody, krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě soudu může hrozit až tři roky vězení. „Pravděpodobně bude podán podnět na vzetí do vazby,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám