Hlavní obsah

Mladík na Jihlavsku spal na kolejích, pozorný strojvůdce mu zachránil život

Právo, pch
Jihlavsko

Rozšířený mýtus o opileckém štěstí v sobotu dopoledne získal další podpůrné body v kolejišti u Třeště na Jihlavsku. Alkoholem zmožený mladík si v něm totiž ustlal krátce před příjezdem vlaku. Strojvůdcova všímavost mu zachránila život.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Střet vlaku s člověkem nám byl nahlášen krátce před tři čtvrtě na devět, asi 200 metrů za městem Třešť,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Jak dodala, 21letý muž si to štrádoval podél železniční cesty od Hodic k Třešti a na inkriminovaném místě na dohled od města si ustlal mezi pražci.

„Strojvedoucí lokálky směřující od Třeště na Hodice si ale člověka v kolejišti všimnul včas a začal brzdit. V momentu bezprostředního setkání, kdy vlak už téměř stál, se hoch najednou jakoby vzpamatoval a zvednul se. Dostal ránu o podvozek, ale záhy sám vylezl z pod stojícího vlaku za přední nápravou,“ vylíčila napjatý moment policejní mluvčí.

„Zraněného jsme odvezli do jihlavské nemocnice, nejde ale o nic život ohrožujícího. Jednalo se zejména o pohmožděniny, újma by se dala nazvat spíše lehčího či středně těžkého rázu,“ pojmenovala mladíkovu kliku ředitelka vysočinské záchranky Vladislava Filová.

Ještě před odjezdem do nemocnice dali policisté představiteli hlavní role dýchnout. Displej přístroje ukázal hodnotu 1,64 promile.

„Provoz na trati stál asi dvě hodiny,“ doplnila Jana Kroutilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám