Hlavní obsah

Mladík na Břeclavsku přepadával ženy. Některé okradl, jiné chtěl znásilnit

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Ve čtvrtek v Břeclavi spadla klec. Policisté viní sedmnáctiletého mladíka, že v květnu na zkratce přes pole z břeclavského sídliště Na Valtické do části Charvátská Nová Ves napadl a pokusil se znásilnit sedmadvacetiletou ženu. Obvinění ho ale čeká také z loupeží.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal 23. května ve večerních hodinách a pro policii odstartoval dlouhou práci na šetření případu, kterou podle policejní mluvčí Kamily Haraštové korunovalo zadržení podezřelého.

„Kriminalisté zajistili veškeré informace a stopy, které je přivedly k mladíkovi. Toho obvinili nejen z pokusu znásilnění, ale i z dalšího protiprávního jednání,“ uvedla mluvčí. Mimo jiné se pachatel bude zodpovídat z loupeže a policie jej označila za člena skupiny okrádající ženy na jízdních kolech.

Výsledkem policejní práce je také zjištění, že odhalený incident nemusel být jediný. Mladík zřejmě měl na svědomí více incidentů, kdy se pokusil znásilnit náhodně vytipované ženy.

„Jednoho skutku se měl dopustit v době před 23. květnem, tehdy byl ale vyrušen a utekl. Protože těchto případů mohlo být více, vyzýváme ženy, které v této části města zaznamenaly podobně nepříjemnou zkušenost, aby se obrátily na policii,“ uvedla mluvčí s tím, že na mladíka byla uvalena vazba.

Vzhledem k delikátnosti případu tak nemusí učinit telefonátem na tísňovou policejní linku, ale hovorem na číslo 974 632 207, případně 724 188 879.

Reklama

Výběr článků

Načítám