Hlavní obsah

Mladík miluje autobusy, tak je začal krást. Hrozí mu vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špatným směrem napnul svoji vášeň týkající se řízení autobusů mladík z Brněnska. Místo toho, aby si udělal řidičský průkaz a mohl tak za volantem autobusu sedět každý den, raději si vyhlédne odstavený autobus, toho se zmocní a ujede s ním.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jenže při jeho poslední eskapádě způsobil nehodu, zraněnému šoférovi nepomohl a ujel. Teď čeká na soud, kde mu hrozí až pět let vězení za ublížení na zdraví, neoprávněné užívání cizí věci, maření úředního rozhodnutí a neposkytnutí pomoci.

Přes svůj nízký věk už byl dvaadvacetiletý mladík, který má navíc zakázáno řídit, pětkrát soudně trestán za tutéž činnost, kdy se vždy zmocnil odstaveného autobusu. V ukradených vozidlech se pak projížděl po Brně a okolí, jednou ho dokonce zastavila dopravní hlídka.

Srazil dítě na přechodu a ujel. Pražská policie po něm pátrá

Krimi

Ujel od nehody

Naposledy takto autobusový fantom řádil na konci května. Na parkovišti Ústředního autobusového nádraží Zvonařka v Brně otevřel u jednoho z autobusů dveře, využil toho, že šofér nechal klíčky v zapalování, sedl za volant a ujel celkem 85 kilometrů. Když se za volantem dostatečně pobavil, autobus, který stačil během jízdy poškodit, zavezl zpět na parkoviště, odkud jej vzal.

O den později, 31. května nad ránem, se na parkoviště vydal znovu. Sedl do dalšího autobusu, který měl opět klíčky v zapalování, a vydal se na cestu směrem na Slavkov. Při odbočování na obec Hodějice ale nedal přednost protijedoucímu osobnímu autu. Následoval střet, při němž byl zraněn řidič v automobilu.

Trojice měla v kufrech na letišti v Praze přes 60 kilo zakázané rostlinné drogy

Krimi

Jenže mladík místo toho, aby zraněnému pomohl, raději i s nabouraným autobusem zmizel. „Z místa odjel směrem k obci Hodějice, kdy cestou v prostoru železničního přejezdu poškodil přejezdové zabezpečovací zařízení a zábradlí, poté autobus Karosa odstavil v obci Hodějice a následně se sám přihlásil na služebně policie,“ popsal vyškovský státní zástupce Radek Hůlka. Mladík na soud čeká ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám