Hlavní obsah

Mladík, který v opilosti zabil autem v Praze studentku, si zbytek trestu odsedí doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nyní 29letý Marek Půček, který v roce 2014 v opilosti na pražském Smíchově srazil autem studentku, která zemřela, a poté od nehody utekl, uspěl s žádostí, aby si mohl zbytek z šestiletého trestu odsedět doma.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Půček u Obvodního soudu pro Prahu 2

Článek

O Půčkově žádosti o změnu zbytku trestu na domácí vězení rozhodl podle serveru Idnes.cz Okresní soud v Sokolově. Rozhodnutí podle serveru nabylo právní moci už 3. března.

Půček neblaze proslul jako „řidič ze Smíchova“. Původně dostal v březnu 2015 sedmiletý trest, Městský soud v Praze však později přihlédl k polehčujícím okolnostem a rozsudek korigoval na šest let. Půčkovi také zakázal řídit vozidlo na deset let.

Řidiči ze Smíchova soud zmírnil trest

Krimi

Půček jel v srpnu 2014 autem z oslavy svých narozenin. Na autobusové zastávce na náměstí Kinských srazil v téměř sedmdesátikilometrové rychlosti 21letou dívku, která i přes rychlou pomoc záchranářů svým zraněním podlehla. Hájil se tím, že mu před nehodou skočil na klín pes a on se nesoustředil na řízení.

Dva mladíci lhali u soudu s Půčkem, že pil jen malé pivo. Dostali podmínky

Krimi

Půček, který měl v té době jedenáct záznamů o přestupcích, u soudu tvrdil, že na oslavě měl pouze dvě malá piva. Vzhledem k tomu, že z místa fatální nehody utekl a policii se přihlásil až po šestnácti hodinách, nebyl test na alkohol a drogy průkazný.

Většina svědků potvrdila, že Půček před jízdou pil. Našli se ale i svědci, kteří u soudu potvrdili Půčkova slova. Jejich křivou výpověď později soud ohodnotil podmínkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám