Hlavní obsah

Mladík dostal za brutální vraždu patnáct let

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Dvaadvacetiletý bezdomovec Marek Hajzlar jde za brutální vraždu a okradení svého známého na patnáct let do vězení. Rozhodl o tom ve středu ústecký krajský soud. Loni v prosinci ubodal svého známého v jeho bytě v Obrnicích na Mostecku 57 ranami nožem a šroubovákem. Mladík se odvolal proti výši rozsudku, státní zástupce se k verdiktu senátu nevyjádřil.

Článek

Hajzlar, který sledoval soudní líčení bez známky nervozity, zdůvodnil útok na 58letého J. N. tím, že měl velký vztek. Nezaměstnaný mladík v den vraždy od rána popíjel a večer se na litvínovském nádraží seznámil s mužem, kterého znal od vidění.

Po další konzumaci alkoholu spolu odešli do bytu J. N., kde se po slovní hádce poprali a Hajzlar muže nakonec zabil poté, co ho bodal do hrdla, krku a hrudníku.

Hajzlar poté v bytě uložil do tašky počítač, reproduktory a video za necelé čtyři tisíce korun a odnesl si je. Věci pak ale zahodil a šel se udat na policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám