Hlavní obsah

Mladík chtěl znásilnit osmiletou dívku. Když neuspěl, dal jí knížku, aby nic neřekla

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

Kvůli pokusu o znásilnění na teprve osmileté dívce stanul ve středu před Krajským soudem v Ústí nad Labem 24letý Rudolf Sochor. Ten měl dívku v jedné obci na Lounsku zavléct k sobě domů, vyhrožovat jí s nožem v ruce a nutit k orálnímu sexu, když ale plakala, pustil ji a dal miniaturní knížku Krakonošův herbář. Mladík u soudu čin popřel, hrozí mu až 12 let vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Rudolf Sochor před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Případ se stal v polovině června u Podbořan. Opilý mladík měl podle obžaloby malou dívku chytit a odnést do pokoje v domě, kde bydlel. Tam měl zamknout, zatáhnout závěsy, pustit pornografickou kazetu a svléknout se. „Nutil poškozenou nezletilou, aby mu lízala pohlavní úd,“ uvedl v obžalobě státní zástupce.

Aby svou výhružku umocnil, měl dívce vyhrožovat bodnutím a nakonec hodit nůž proti zdi. Když otřesená dívka plakala, dal jí miniaturní knížku a propustil ji s tím, že se o tom nesmí nikde zmínit. Dívenka ale vše hned řekla matce a pro Sochora si ještě ten večer přijela policie, skončil ve vazební věznici v Litoměřicích.

Zapálil dům

U soudu obžalovaný mladík čin popřel. „Je to úplný nesmysl, nikdy jsem takový čin nespáchal,“ řekl při své výpovědi Sochor. Tvrdil, že celé odpoledne v domě vůbec nebyl. Podle svědků byl tu neděli opilý pod obraz, sám uvedl, že mohl mít ten den v sobě tak 14 piv.

Největším problémem obžalovaného asi bude alkohol, přiznal, že za večer vypije klidně i 20 půllitrů. Žije v ohořelém domě svého otce, který před lety v alkoholovém opojení sám zapálil. Kvůli alkoholu přišel i o řidičák a sám sebe označil za černou ovci rodiny. Problémy s alkoholem ale prý nemá.

Soudní líčení bude pokračovat výslechem svědků, je naplánované do pátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám