Hlavní obsah

Mladíci z Přerovska se složili na koupi herní konzole, naletěli podvodníkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Platba předem se nemusí vyplatit. Své o tom ví tři mladíci z Přerovska, když se složili a reagovali na nabídku prodeje dvou herních konzolí. Naletěli podvodníkovi a přišli o 26 tisíc korun. Právo o tom informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Dosud neznámý pachatel nabízel v říjnu prostřednictvím sociální sítě prodej dvou herních konzolí v celkové hodnotě 26 000 korun. Na nabídku zareagovali tři mladíci z Přerovska, kteří se na částku složili a tu v polovině října prostřednictvím elektronické platby zaslali inzerentovi na určený účet,“ uvedla mluvčí.

Podvodník vylákal od lidí šest milionů, sliboval levné zlato

Krimi

Dosud se však podle ní mladíci nedočkali herních konzolí ani vrácení peněz. Navíc s nimi dotyčný prodejce přestal komunikovat. „Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. Trestní zákoník za něj stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ konstatovala Vaňharová.

Podvodníci slibovali ženě z Plzně setkání s hercem z Jižní Koreje, cestu zaplatila

Krimi

V této souvislosti upozornila, že nejen pro nákup zboží, ale i pro ostatní finanční transakce na internetu, jako je třeba pronájem či zprostředkování půjčky platí stejné pravidlo.

„Neposílejte peníze nikomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí a nemůžete si ověřit jeho identitu. Pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich jediným cílem je vylákat z vás finanční prostředky,“ varovala policejní mluvčí případné další potenciální oběti podvodníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám