Hlavní obsah

Mladíci vyloupili 21 hracích automatů, než je dopadla policie

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Ostrava

Policie dopadla skupinu pěti mladíků, kteří na Moravě vykrádali hrací automaty. Celkem vyloupili 21 přístrojů. Jejich majitelům napáchali škodu pohybující se okolo 170 tisíc korun. Dalších 100 tisíc si však vyžádaly opravy provozovatelů heren a barů, do nichž se pachatelům podařilo dostat.

Foto: Právo

Skupina mladíků si vybírala vždy shodný typ automatu.

Článek

Zlodějům policisté kladou za vinu minimálně 30 vloupání do různých objektů, přičemž ve 21 případech šlo právě o hrací automaty. 

„Obvinění jsou sice ve věku kolem 22 až 23 let, mají ale už bohatou trestní minulost. Někteří mají i osm záznamů v trestním rejstříku,“ dodal kriminalista Libor Šustek. Jednotlivé krádeže páchali v různém složení, všichni se ale navzájem znali už z dětství.

Foto: Právo

Policisté zatím ví o 21 vykradených herních automatech. Toto číslo však nemusí být konečné.

Policisté zatím vědí o 21 vykradených herních automatech. Toto číslo však nemusí být konečné.  FOTO: Právo

Automaty mladíci vykrádali od letošního ledna do března. Objektem jejich zájmu se především staly herny, do nichž nechodilo tolik hostů. Často přitom krádeže prováděli v plném provozu. Jeden z pachatelů kradl, zatímco další se pokoušeli zabavit obsluhu tak, aby si ničeho podezřelého nevšimla. 

"Vždy se zaměřovali na stejný typ hracího automatu. Vypáčili část přístroje, která přijímá bankovky a pak vyjmuli hotovost," popsala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková způsob provedení krádeže.

Foto: Právo

Policisté zatím ví o 21 vykradených herních automatech. Toto číslo však nemusí být konečné.

Vykrádali nejen ostravské herny a bary, ale také i objekty v Brně, v Orlové nebo na Karvinsku. Kriminalisté muže obvinili z poškozování cizí věci, krádež, neoprávněné užívání věc a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Nejmladší ze zlodějů skončil ve vazbě. Ostatní čtyři muži jsou vyšetřováni na svobodě. Celý případ je podle policie stále v šetření. Není tudíž jasné, zda počet dosud známých krádeží je konečný. Celkový nemusí být ani seznam obviněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám