Hlavní obsah

Mladí na Berounsku ukradli mobil a dělali si selfie. Ta hned putovala k majiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Jak můžete s moderní technologií najít zloděje svých osobních věcí, ukázal případ z minulého týdne, kterým se zabývali policisté v Berouně. Muž měl ukradený mobil spárovaný s notebookem a krátce po krádeži se mu na počítači začala objevovat selfie pravděpodobných zlodějů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Celý případ se začal odehrávat minulé úterý na autobusové zastávce v Berouně, kde 30letý muž usnul a vedle sebe měl položený batoh. Jeho odpočinku si všimli zloději, kteří ho hbitě připravili o mobil, peníze a další věci. Poškozený po probuzení ohlásil krádež na policii a odešel domů, kde zapnul notebook.

Štěstí stálo na jeho straně, protože mladé zloděje nenapadlo nic lepšího než zapnout ukradený mobil a začít si s ním dělat tzv. selfie fotografie. Díky propojení obou zařízení se snímky zlodějů ihned začaly objevovat na počítači.

Fotky dal na síť

„O této skutečnosti poškozený okamžitě informoval policisty a fotografie, které měl k dispozici, vyvěsil na svůj Facebook s žádostí o pomoc s identifikací osob, které na fotkách byly. Jelikož poškozený i pachatelé pocházejí z Berounska, netrvalo dlouho a muž znal jejich jména. I tuto informaci policistům předal,“ přiblížila ve středu další pokračování případu mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Policisté během několika hodin vypátrali mladé sourozence, kteří byli na fotkách. S nimi byl při zadržení také ještě 22letý mladík, jenž se přišel později sám udat na služebnu. Samotné krádeže se podle policie dopustila zadržená mladistvá dívka a právě mladík, který se přišel udat.

„V současné době čelí obvinění ze spáchání trestného činu krádež, za což jim v případě odsouzení může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Pučelíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám