Hlavní obsah

Mladí Dánové řádí v Praze, v noci hajlovali v klubu a napadli policisty

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Dánští výtržníci už několik dnů přidělávají práci pražské policii. Perou se na ulici, v pokojích svých hotelů, kde také ničí vybavení, ale troufli si už i na policisty. O uplynulé noci dva napadli. V jednom pražském klubu také údajně hajlovali a ve sněhu vytvořili hákové kříže.

Dánové řádili v centru Prahy Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

V noci na čtvrtek studenti pravděpodobně vyvolali incident v klubu Dejavu, kde bylo asi 120 Dánů. Po potyčce s vyhazovači musela být přivolána policie, která situaci zklidnila. Podle jednoho z vyhazovačů studenti v klubu hajlovali a poté do sněhu namalovali hákové kříže.

Během noci policisté také vyjížděli do ulice V Kolkovně, kde byla nahlášena rvačka deseti cizinců. Dva z nich zaútočili také na policisty.

"Osmnáctiletý muž a devatenáctiletý muž po příjezdu dalších policistů skončili v poutech na policejní služebně s podezřením na trestný čin násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Další tři 19letí muži, byli zajištěni a předvedeni na služebnu k podání vysvětlení. Při provedené orientační dechové zkoušce jim policisté naměřili skoro dvě promile alkoholu v dechu," sdělila mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Namalovaný hákový kříž před klubem DeJaVu

Od úterý stihli dánští studenti poškodit již několik pokojů v hotelech ve Vladivostocké a Milevské ulici. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun a bude zřejmě uhrazena z kauce, kterou studenti zaplatili při příjezdu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté před pražským klubem

V hotelu v Milevské ulici jeden ze studentů napadl druhého nožem a teleskopickým obuškem. Podle policie kvůli dívce, která s nimi bydlela na pokoji. Zraněný muž byl převezen do nemocnice, útočníka policie zatím nezadržela.

V úterý byl také zadržen 17letý student, který hodil popelnici do jedné z výloh. Poté napadl policistu, kterého se pokusil několikrát udeřit pěstí do obličeje a ramen. Dechová zkouška prokázala téměř dvě promile alkoholu v dechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám