Hlavní obsah

Mladá žena z Olomouce chtěla prodat postel, podvodník ji obral o 170 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Žena (25) z Olomouce chtěla prodat za přibližně pět tisíc korun postel. Dala si na internetu inzerát, kupce našla, ale vyklubal se z něj podvodník, který ji připravil o 170 tisíc korun. Teprve když chtěl další peníze, pojala podezření, že se asi stala obětí podvodu, a odebrala se na policii. Právo o případu informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Začátkem minulého týdne podle ní zareagoval dosud neznámý pachatel na inzerát ohledně prodeje postele za zhruba 5000 korun, který 25letá žena zveřejnila na jednom z inzertních portálů.

Tři roky pro podvodníka za okradení 20 tisíc lidí

Krimi

„Kupující požadoval zaslání zboží přes přepravní společnost s tím, že se momentálně nachází v USA. Přislíbil, že za postel zaplatí ihned bankovním převodem, ovšem za určitých podmínek. Inzerentku požádal, aby nejprve zaplatila údajné celní poplatky a také za navýšení limitů na její platební kartě. Důvěřivá žena požadované uhradila a tím své konto ochudila o částku přes 170 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Žena prodávala lampu za 700 korun, přišla o čtvrt milionu

Krimi

O pár dnů později podle ní mladé ženě z neznámého telefonního čísla přišla zpráva, ve které se dočetla, že by měla opět zaplatit další poplatek. „V tuto chvíli si uvědomila, že se zřejmě stala obětí podvodníka, a celou událost nahlásila olomouckým policistům,“ doplnila Vaňharová.

Policisté podle ní případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě, že by se pachatele podařilo dopadnout, hrozilo by mu až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám