Hlavní obsah

Mladá žena si s placením hlavu neláme. Nají a oblékne se mezi regály

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Postrachem olomouckých obchodů je už od počátku letních prázdnin jedenadvacetiletá žena z obce na Olomoucku. Opakovaně navštěvuje nejrůznější prodejny. V těch s potravinami se mezi regály nají, napije, přibalí si svačinku či nějakou drobnost a snaží se zmizet bez placení. V jiných obchodech se zase obleče, obuje, případně si pořídí nějaké to drogistické zboží.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pro městské strážníky je to již stará známá. Jen od počátku července do 17. září se zabývali třiačtyřiceti přestupky proti majetku, které spáchala,“ řekla Právu ve středu mluvčí Městské policie v Olomouci Magda Václavíková.

Mladá žena si podle ní nedá pokoj a pokračuje v nekalé činnosti i nadále.

Housky a cola

První případ, který podle ní strážníci evidují, se stal v poledne 6. července. „Žena tehdy v prodejně zkonzumovala sedm kusů bonbónů za 19,90 Kč. Hned téhož dne odpoledne v obchodě zkonzumovala jednu čokoládovou tyčinku, dvě pizza žemle a vypila půl litru coca-coly,“ poznamenala Václavíková.

Například 17. září se pak podle ní staly předmětem zájmu mladé straky koláče, plátkový sýr a rohlík, vše v hodnotě 90,60 Kč, předešlý den v jednom případě odcizila tenisky za 299 Kč a ve druhém šampón za 49,90 Kč.

„Pouze první přestupek spáchaný v červenci vyřešili strážníci v blokovém řízení pokutou ve výši 1000 korun, o všech dalších přestupcích rozhodne věcně příslušný správní orgán,“ dodala mluvčí. Správní orgán může ženě uložit pokutu do 15 000 korun nebo zákaz pobytu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám