Hlavní obsah

Mladá žena se otrávila nemrznoucí směsí

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

Bylo jí třicet let a život měla ještě před sebou. Přestože mladá žena z vesničky na Domažlicku neprožívala v poslední době úplně nejšťastnější období, její podivná smrt šokovala všechny, kteří ji znali. Před dvěma týdny zemřela na otravu etylenglykolem, který je obsažen hlavně v nemrznoucích kapalinách do automobilů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zda chemikálii vypila záměrně, či omylem, anebo ji snad někdo úmyslně otrávil, se nyní snaží zjistit kriminalisté. „Okolnosti případu jsou v šetření. Je to velmi citlivá záležitost, takže s ohledem na rodinu nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla Dagmar Brožová z policejního ředitelství v Domažlicích.

Podle mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Renaty Kroupové se přes veškerou snahu lékařů nepodařilo pacientu zachránit. „Přivezli ji k nám už v kritickém stavu,“ dodala Kroupová.

Žena zemřela v důsledku těžkého metabolického rozvratu 29. listopadu. Do Plzně ji dopravil záchranářský vrtulník o dva dny dříve z nemocnice v Klatovech, kde se léčila na psychiatrii. Jak přišla do styku s jedovatou látkou, zůstává zatím záhadou. „Ležela na uzavřeném oddělení. Je absolutně nemožné, aby se dostala k takové chemikálii. To všechno máme pod zámkem,“ reagoval na případ primář klatovské psychiatrie Jiří Navrátil.

Na víkend byla u rodičů

Právu se podařilo zjistit, že si ženu z klatovského špitálu vzali na víkend před její smrtí rodiče domů. Osobně ji pak matka vrátila v pořádku zpět v neděli 25. listopadu. Zdravotní potíže u ní nastaly údajně až v pondělí a vyvrcholily kolapsem.

Více zasvěcen do případu není ani starosta obce, kde zemřelá žena bydlela s rodiči. „Tady je to veřejné tabu. Rodina se nikomu nesvěřuje. Šušká se o tom, že měla vypít fridex. Žádné informace nemám ani od policie,“ uvedl starosta. Podotkl, že jde o bezproblémovou rodinu. „Ta holka byla dřív v pohodě, studovala, ale pak se to nějak zvrtlo. Říká se tady ledacos, ale jsou to jen povídačky a spekulace - a ty bych nerad šířil,“ uzavřel první muž obce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám