Hlavní obsah

Mladá lyžařka narazila na Šumavě do stromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacetiletá dívka narazila ve čtvrtek odpoledne do stromu na sjezdovce ve skiareálu Špičák na Šumavě. Vrtulník ji se zlomeninou paže přepravil do nemocnice.

Foto: Horská služba

Pro zraněnou lyžařku přiletěl vrtulník.

Článek

Dívka si i přes své zranění sama přivolala pomoc přes číslo horské služby 1210. „Uvedla, že se jí špatně dýchá a zřejmě si vyhodila rameno v kloubu. Když jsme dorazili na místo, zjistili jsme, že se pravděpodobně jedná o vážnější poranění. Po základním ošetření jsme ji umístili do fixační vakuové matrace,“ popsal zasahující člen horské služby Petr Pospíšil ml.

Lyžařka byla převezena na stanici horské služby, kde lékař uvedl, že se zřejmě jedná o poranění lopatkové kosti s podezřením na zlomeninu paže. Dívce proto podal léky a připravil ji na převoz sanitkou. O chvíli později mu však dispečerka oznámila, že přiletí vrtulník. Ten zraněnou převezl do nemocnice.

„Důrazně upozorňuji všechny lyžaře i snowboardisty, že musí bezpodmínečně dodržovat zásady bezpečného pohybu na sjezdových tratích. Dnes jsou pololetní prázdniny a hned poté začíná první týden jarních prázdnin. Můžeme předpokládat, že sjezdové tratě budou přeplněné, a především se na nich budou pohybovat nezkušené děti,“ varoval náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura.

Reklama

Výběr článků

Načítám