Hlavní obsah

Místo placení vytáhl cestující na taxikáře pistoli

Právo, Miroslav Homola
Brno

Lidé na ně sice občas nadávají, práce taxikářů je však se vzrůstající agresivitou mnoha cestujících stále obtížnější. Dokazují to i víkendové případy z Brna. Chladnou hlavu a velkou odvahu měl taxikář, kterého o víkendu ohrožoval pasažér pistolí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nepříjemný zážitek měl v brzkých ranních hodinách v sobotu řidič taxi služby, kterého ohrožoval opilý zákazník plynovou pistolí.

„Taxikář uvedl, že následně došlo na Moravském náměstí ve vozidle k potyčce, kdy mladíkovi zbraň vzal a vyhodil z okna. V Běhounské ulici vysadil i podnapilého muže a incident šel oznámit na služebnu policie. Policisté ihned vyběhli na ulici a podezřelého sedmadvacetiletého agresora zajistili. Mladý muž měl u sebe zásobník do plynové pistole a také dva zavírací nože," uvedla k případu policistka Andrea Straková.

Policisté brzy našli i vyhozenou zbraň. K uzavření celého případu policisté ovšem potřebují výpověď oznamovatele, tedy řidiče taxi služby, který na recepci nepočkal a ze služebny jednoduše odešel. Policie proto vyzývá taxikáře, aby se dostavil ještě jednou na Obvodní oddělení policie v ulici Běhounské, případně kontaktoval policii přes tísňovou linku 158.

Útočila i na policisty

Lehkou službu neměl ani taxikář, který v neděli po druhé hodině ranní vezl opilou zákaznici. Osmapadesátiletá žena cestovala do Bystrce, když ji ovšem taxikář dovezl na místo, žena vystoupila z vozu a odmítala zaplatit. Za doprovodu hysterického křiku zamířila do domu, kde u výtahu upadla na zem. Až do příjezdu policie zde seděla a vulgárně nadávala taxikáři.

Ani s hlídkou žena rozumně nekomunikovala. Hlasitě nadávala a nereagovala na výzvy policistů. Žena se nakonec pokusila odstrčit jednoho z policistů a utéct. Hlídce tedy nezbývalo než ženu spoutat a převést do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Jízda taxíkem se ženě nyní pravděpodobně hodně prodraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám