Hlavní obsah

Místo opilce našli policisté papouška

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo Papouška papoušek, záhada dvou aut v obýváku, nebo sebevražedkyně, z níž se vyklubal muž opravující okno. To jsou některé kuriózní případy, se kterými se na silvestra pochlubili jihočeští policisté.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po silnici u Borotína se pohybuje zmatený papoušek.“ Tohle hlášení dostali od jisté paní jednoho říjnovém podvečera. „Policisté tipovali nějakého známého opilce a vyrazili na popsané místo. To, že paní hovořila o červenomodrém zbarvení, brali jako vtip,“ sdělil policejní mluvčí Jiří Matzner.

„Žena však byla naprosto přesná - silnice byla prázdná, ale hned vedle našli policisté na stromě velkého zbarveného papouška. A nutno podotknout, bez jakýchkoliv známek opilosti,“ dodal Matzner s tím, že opeřenec skončil na záchranné stanici živočichů.

Auta v obýváku

V prosinci volala zoufalá paní Štěpánka, že jí dvě neznámé ženy chtějí v obýváku rozmáčknout dvěma auty. Do telefonu navíc šeptala, jak se jí pokouší vylákat z bytu. Podařilo se ji najít a rozřešení záhady bylo prosté. „Zkombinovala uklidňující léky s alkoholem. Sama po chvíli uznala, že je přetažená, a její obavy nakonec vyřešil hluboký a dlouhý spánek,“ podotkl Matzner.

V březnu kdosi oznámil na linku 158, že v Českých Budějovicích v Puklicově ulici chce nějaká žena skočit z okna: „Sedí již na parapetu a jde o každou minutu.“ Hlídka s vyjednavačem i záchranáři byli na místě za pár minut. V okně nikdo a dveře inkriminovaného bytu v pátém patře jim otevřel muž. „O žádné ženě, která by chtěla spáchat sebevraždu, nic neví, on sám opravoval panty okna a byl vykloněný ven. Sebevraždu v úmyslu nemá,“ informoval policisty.

V říjnu nahlásila paní Lenka, že má na půdě zloděje, ten jí tam rozřezává krov, ničí uložené oblečení, a navíc se tam zevnitř zamknul. „Policisté zjistili, že v domě je vše v naprostém pořádku, krov sesychá a popraskává a paní potřebuje jinou péči než policejní,“ doplnil Matzner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám