Hlavní obsah

Migranti cestovali pod návěsem, celníci je odhalili při kávě

Právo, Milan Vojtek
Břeclav

Nepohodlný prostor pro rezervní kolo v konstrukci pod návěsem kamionu si vybrali k cestě na západ dva migranti. V pondělí dopoledne je na jihu Moravy zadrželi celníci po kontrole na odpočívadle u dálnice D2.

Foto: Celní správa, .

Celníci zajistili na odpočívadle D2 u Ladné dva běžence.

Článek

Mluvčí celníků o případu informovala ve středu. Celníci při kontrole kamionu na odpočívadle u Ladné na Břeclavsku zaregistrovali dva muže, sedící v klidové zóně odpočívadla pod přístřeším altánu, na první pohled zahraničního původu, kteří popíjeli kávu.

„Vzhledem k současné situaci zvýšeného nelegálního pohybu cizinců na našem území celníci vyzvali osoby k prokázání totožnosti. Muži prohlásili, že žádné doklady nemají, že pocházejí z Libye a přicestovali z Maďarska,“ uvedla mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Foto: Celní správa, .

Migranti cestovali v prostoru pro rezervu.

Prověřováním případu vyšlo najevo, že se muži ukryli pod návěsem bulharské soupravy v prostoru pro rezervu. „Řidič bulharské soupravy uvedl, že po zastavení na parkovišti si všiml dvou osob vylézajících zpod návěsu,“ doplnila mluvčí.

Vzhledem k tomu, že migrační záležitost jsou v kompetenci cizinecké policie, přivolali celníci hlídku a předali jim oba cizince k dalším úkonům. Podle mluvčí se jednalo v letošním roce o šestý případ, kdy celníci zajistili na našem území nelegální migranty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám