Hlavní obsah

Migrant se chtěl dostat v kamionu z Belgie do Británie, skončil v Liberci

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Kuriózním případem, který souvisí s celoevropským problémem migrantů dobývajících se do kamionů, se museli tento týden zabývat policisté v severočeském Liberci. Zaměstnanci jedné z místních firem totiž při vykládce kamionu objevili mezi nákladem cizího muže. Ten měl přitom v plánu vystoupit ve Velké Británii.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ukázalo se, že do kamionu nastoupil bez vědomí řidiče v Belgii a zaklíněn mezi nákladem pak v poloze vestoje vydržel čtyři dny až do vykládky v Liberci,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Výslechem cizince, který cestoval bez dokladů i finanční hotovosti, policisté později zjistili, že jeho cestě na sever Čech předcházela touha dostat se do Velké Británie. O to muž usiloval s dalšími lidmi, s nimiž si na jednom z parkovišť v Belgii vyhlížel vhodný kamion, který by jeho i ostatní převezl bez vědomí řidiče do vysněné země.

Čeká na rozhodnutí úřadů

„Tohoto muže ale čekání na vhodnou příležitost vysílilo, nedaleko od shromaždiště kamionů usnul, a když se probudil, byli už jeho kamarádi pryč. Proto se rychle také odhodlal k činu. I on nastoupil do nějakého kamionu a doufal, že cílovou destinací bude země za kanálem. To mu ale nevyšlo,“ dodal Robovský.

Po nalezení při vykládce v Liberci putoval cizinec na ošetření do nemocnice a druhý den požádal o azyl v Česku. V přijímacím středisku pro azylanty teď čeká na rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám