Hlavní obsah

Metanol má 34. oběť, v Olomouci zemřela žena

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc
Aktualizováno

V olomoucké nemocnici zemřela na otravu metanolem 67letá žena, jde o 34. oběť toxického alkoholu. V nemocnici leží i její partner. O úmrtí informoval mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Obchod se smíšeným zbožím, kde otrávení lidé jedovatý alkohol koupili.

Článek

"Dnes odpoledne přes veškerou snahu lékařů zemřela v důsledku otravy metanolem," řekl Právu mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Rozbory prokázaly 1,17 promile metylalkoholu v krvi oběti. Žena byla po přijetí do nemocnice v úterý dopoledne v umělém spánku a byla napojena na umělou plicní ventilaci. Lékaři jí podali lék Fomepizol. Léčba ale nepomohla.

V nemocnici leží s otravou metylalkoholem i její stejně starý partner. Ten měl ale v krvi i etanol, což účinky metanolu zřejmě zpomalilo.  Muž byl na dialýze a lékaři mu podávají etanol.

Dvojice a ještě jeden muž, kterého olomoucká nemocnice přijala v sobotu, koupili alkohol v jedné prodejně, stejně jako další muž, který na otravu metanolem zemřel minulé pondělí.

Policie už vyzvala, aby lidé, kteří mají alkohol z obchodu se smíšeným zbožím jménem Sana potraviny v Nedvědově ulici, jej v žádném případě nekonzumovali.

Proti 40letému majiteli prodejny a 56leté prodavačce bylo zahájeno trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožování závadnými potravinami a jinými předměty. Obviněni zatím nebyli.

V Olomouckém kraji zemřelo na otravu už šest lidí, nejvíce obětí stále eviduje Moravskoslezský kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám