Hlavní obsah

Měl najíždět do dospělých i dítěte. Čeká se na svědkyni

– Olomouc
Právo, pem

Vrchní soud v Olomouci odročil případ Romana Šupy z Hodonínska obžalovaného za opakované přejetí staršího muže v úzkém podchodu pro chodce, najíždění do dalších dvou žen a dvouletého dítěte a posléze i do dvojice policistů, kteří mu stříleli na kapotu vozu.

Foto: Petr Marek, Právo

Roman Šupa u olomouckého vrchního soudu

Článek

Na žádost obhajoby vyslechne ještě svědkyni, která byla v době jízdy v podchodu pro pěší s dvouletou vnučkou a kočárkem. Stane se tak 20. února.

„Teprve po vyslechnutí této svědkyně budeme moci definitivně uzavřít skutkový stav,“ vysvětlil Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Rozsudek v kauze muže, který autem zranil muže v podchodu. Archivní videoVideo: Aleš Fuksa, Právo

Osmkrát trestaného recidivistu poslal zlínský krajský soud na 15 let za mříže za šestinásobný pokus o vraždu, z čehož ve dvou případech se jednalo o pokus o vraždu úřední osoby. Proti tomuto verdiktu se odvolali jak obžalovaný, tak státní zástupce. Zatímco Šupa, jemuž hrozí až 25 let za mřížemi, pokus vraždy odmítá a požaduje mírnější trest, žalobce ho chce zpřísnit.

Třikrát mě přejel, byl jsem zalitý krví, líčil svědek soudu šílenou honičku v podchodu

Krimi

Vše se událo předloni v červenci při policejní honičce v Uherském Hradišti, kdy Šupa nechtěl zastavit hlídce, v autě totiž převážel varnu na pervitin. Ten měl v daný okamžik i v sobě. Hájil se tím, že netušil, že je v podchodu pro pěší.

Při vjezdu do 22 metrů dlouhého a dva metry širokého podchodu neměl šanci se automobilu širokému 1,85 metru vyhnout starší muž se svým kolem. Další dvě ženy s dvouletým dítětem stihly z podchodu utéct jen díky souhře náhod, kdy běsnící řidič chvíli nemohl přejet autem přes ležícího starého muže a jeho kolo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám