Hlavní obsah

Měl jsem šest panáků vodky, pochlubil se řidič s téměř čtyřmi promile

Právo, mhr
Olomouc

Šest piv a stejný počet panáků vodky vypil ve čtvrtek večer 26letý muž. Pak v Přáslavicích na Olomoucku sedl za volant osobního vozidla Škoda Octavia a vyrazil na cestu do jedenáct kilometrů vzdálené obce Lazníky na Přerovsku. Cestu mu zhatili policisté. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Lenka Vanková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Muž se podle ní vydal na cestu po 23. hodině. Jeho pouť ale netrvala dlouho. „Již v Přáslavicích nerespektoval dopravní značku „Stop, dej přednost v jízdě“ a bez zastavení projel křižovatkou dál směrem na Kocourovec. Tento počin neunikl hlídce policistů, která se za ním vydala,“ uvedla mluvčí.

Opilý řidič se dvěma dětmi měl nehodu a ujel. Při pronásledování naboural strážníky

Krimi

Policisty podle ní muž upoutal i svým následujícím způsobem jízdy. „Jen stěží se totiž dokázal s vozem udržet v jednom jízdním pruhu a nekontrolovaně zrychloval a zpomaloval. Policisté se proto rozhodli podívat se podivnému řidiči na zoubek. Při jeho kontrole mimo jiné provedli dechovou zkoušku, která prokázala, že je ovlivněn alkoholem,“ konstatovala Vanková.

Policisté muži postupně naměřili přes 3,8 promile alkoholu. „Řidič s hodnotami souhlasil a netajil se s tím, že se během večera posilnil šesti jedenáctistupňovými půllitry piva a šesti panáky vodky. Policejní hlídka mu zakázala další jízdu a zadržela mu řidičský průkaz,“ doplnila mluvčí.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám