Hlavní obsah

Měl být ochráncem při výběru peněz, místo toho ženu s kumpány přepadl

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Na důvěru ve svého známého doplatila koncem října 67letá žena z Prahy, která ho poprosila, jestli by jí neposkytl pomoc při výběru 400 tisíc korun. Ten vyhověl, ale záhy ji spolu s kamarády přepadl a okradl.

Pachatel s přepadenou seniorkou v banceVideo: Policie ČR

 
Článek

Starší žena si chtěla pojistit výběr z banky v Praze 8 a tak požádala o pomoc svého 36letého známého, aby jí při výběru 22. října asistoval. Seniorka, která chodí o holi, se bála přepadení. Muž souhlasil, zároveň se ale domluvil se svými dvěma kamarády, že ženu přepadnou.

„Její kamarád umožnil dvěma svým známým, aby ji chytili zezadu za rameno, nastříkali jí pepřový sprej do očí, povalili na zem, odcizili igelitovou tašku s penězi a pak utekli do předem připraveného vozidla,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Trojice zadržených mužů

O lup se rozdělili a zbytek peněz schovali v zahradní osadě za Prahou a ve vozidle. Policisté nalezli igelitku s doklady přepadené ženy v ulici Pazderka, oblečení lupičů objevili o kousek dál v ulici Trojská.

Foto: Policie ČR

Peníze, které muž pomohl ženě vybrat, a pak ji okradl

Pátrání kriminalistů pokračovalo; o dva dny později zadrželi ve Zdibech trojici lupičů. Muži ve věku 45 a 40 let byli obviněni z loupeže, 36letý muž také z trestného činu krádeže. Dvojice starších mužů byla vzata do vazby. Policie obvinila také třicetiletého Slováka, který o přepadení věděl a dostal z lupu pět tisíc, z trestného činu podílnictví.

Foto: Policie ČR

Igelitka s doklady nalezená za Prahou

Reklama

Výběr článků

Načítám