Hlavní obsah

Matku zavražděných dětí rodina jejího druha nepřijala

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Hořící svíčky, plyšové hračky přede dveřmi a ticho bez dětského smíchu jsou smutným obrazem po hororové tragédii, po níž byly v rodinném domě v Širokém Dole nedaleko Poličky nalezeny v pátek čtyři mrtvé děti. Lidé z vesnice jsou stále otřeseni a nechápou, jak k takovému neštěstí mohlo dojít.

Foto: René Chvalina, Právo

Dům kde došlo k nejtěžším vraždám v dějinách české kriminalistiky

Článek

Přestože rodinu, která tady zkoušela žít teprve necelý týden, nikdo příliš neznal, začíná se o jejich minulosti mluvit. Podle sousedů ještě ve čtvrtek skládala žena se svým druhem dřevo. Z domu prý ani nikdo neslyšel žádné hádky a děti se na nové bydlení moc těšily. Zcela odlišná situace byla v okolí mužovy rodiny, které jeho novou lásku a děti nepřijalo.

Dnes je z domu uprostřed Širokého Dolu místo nejtěžší vraždy v dějinách české kriminalistiky. Láska čtyřnásobné matky Romany a soukromého zemědělce Jaroslava z Pusté Rybné skončila tou nejhorší možnou tragédií.

Seznámení přes internet

„Romana a Jaroslav koupili domek v Širokém Dole letos na jaře. Jezdili sem a dům, kde měl začít jejich nový život, poctivě opravovali. Připadali mi opravdu zamilovaní, často se objímali a líbali,“ uvedla Právu jejich sousedka v Širokém Dole.

Paní Romana se údajně seznámila se soukromým zemědělcem Jaroslavem na internetu. Na Poličsko přišla ze středních Čech. Její druh pochází z Pusté Rybné a měl dva syny z předchozího manželství.

Pracoval od rána do večera

Jejich vztah ale už tak idylicky neviděli někteří lidé z okolí Pusté Rybné, kde Jaroslav žil a pracoval na svém hospodářství. Mužova rodina Romanu a její děti s láskou nepřijala a ani starousedlíci jí náklonnost nedávali najevo. Jaroslav se tak ocitl v těžké pasti. Jeho rodina na něj přepsala statek a nutila ho na něm pracovat, ale Jaroslav toužil s novou rodinou začít jinde a ve svém.

„Dřel tu jako mezek, měl tu práci od rána do večera, ale po večerech se občas také napil. Ona byla na všechny děti sama a to dobrotu nedělalo,“ potvrdil starší chalupář z Pusté Rybné.

Milé a poslušné děti

Žena, která je obviněná, že své děti zavraždila, byla po narození jejich holčičky na mateřské dovolené. Podle některých lidí péči o dva chlapce a dvě holčičky sama těžce zvládala a bála se, že by o ně mohla přijít.

„Její situaci se však vůbec nedivím. Přesto se o děti starala, jak jen mohla. Děti byly navíc velmi milé a poslušné. Měla to však opravdu moc těžké. Její druh jí díky svému hospodářství nemohl s výchovou dětí příliš pomáhat a jistě jí ani nepřidalo na pohodě, že její bývalý manžel seděl ve vězení,“ řekla Právu žena z Poličky, která Romanu znala.

Obviněná šestatřicetiletá matka by podle informací Práva měla být přemístěna z psychiatrie hradecké fakultní nemocnice do vězeňské nemocnice v Praze. V pondělí ji soud poslal do vazby. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám