Hlavní obsah

Matka zamkla dívku doma, ta se chtěla spustit po prostěradlech z pátého patra

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Šílený nápad dostala v úterý dopoledne šestnáctiletá dívka na českobudějovickém sídlišti Máj. Po svázaných prostěradlech a dalších textiliích se chtěla spustit z pátého patra panelového domu. Důvodem bláznivého kousku byly rozpory s matkou, která ji uzamkla v bytě, odešla a děvče se chtělo dostat ven.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dostali jsme informaci, že na parapetu v pátém patře paneláku má sedět mladá žena a hrozí nebezpečí, že spadne. Hlídka našich strážníků dorazila na místo během tří minut a zjistila, že informace je pravdivá. Děvče sedělo na okně s nohama spuštěnýma dolů a vedle ní visely svázané různé textilie a zamýšlí se po nich spustit dolů,“ popsal Právu událost mluvčí městské policie Miroslav Sup.

Strážníkům se na štěstí podařilo dívkou navázat okamžitě komunikaci a přesvědčit ji, aby z okna slezla a vrátila se do bytu. Okamžitě též kontaktovali Policii ČR a do jejího příjezdu s dívkou hovořili.

„Situaci komplikoval fakt, že matka děvčete byla mimo Budějovice a policisté ji museli najít a přivést ji domů, aby byt odemkla. Než se tak stalo, zůstali strážníci na místě a stále se s uzamčenou dívkou bavili a snažili se, aby ji znovu nepřišel na mysl nápad spustit se z více než 15 metrové výše dolů,“ zdůraznil Sup.

Reklama

Výběr článků

Načítám