Hlavní obsah

Matka trápila dítě cigaretami a nezájmem, posedí si tři roky

– Brno
Právo, pko

Hodně krušné první měsíce svého života má za sebou teprve tříletý Jiřík z Vyškova. Jeho matka ho totiž místo láskyplné péče zahrnovala jen křikem, bitím a okázalým nezájmem navíc v silném cigaretovém oparu. Její bezcitnost ale neunikla pozornosti okolí a krkavčí matka nyní bude mít tři roky na to, aby zpytovala své svědomí za mřížemi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K týrání docházelo zejména v jednom z bytů ve Vyškově od podzimu 2010 do listopadu 2011. „Na teprve roční dítě opakovaně hlasitě křičela, nadávala mu, intenzivně ho vystavovala cigaretovému kouři, nechodila s ním na vycházky a opakovaně mu způsobovala podlitiny po celém těle, čímž mu způsobovala psychické a fyzické příkoří,“ konstatoval soudce Petr Hlavina.

Matka před soudem tvrdila, že se nedopustila ničeho špatného. „Necítím se být vina, myslím, že jsem dobrou matkou, starám se tak, jak mám. Nechápu, proč tady vůbec jsem,“ prohlásila matka. „Soud vůbec nevzal v potaz výpověď jejího druha, společně o dítě pečují a přitom on neviděl nic, co tvrdí obžaloba. Přitom je vyloučeno, aby si ničeho nevšiml,“ přizvukoval matčin obhájce.

Na soud ale jejich argumenty neudělaly valný dojem. „Obžalovanou usvědčují bezpečně svědecké výpovědi. Svědci ovšem také potvrdili, že když došli na návštěvu, chovala se žena zcela normálně, ale znalkyně jednoznačně potvrdily, že obžalovaná se dokáže dobře přetvařovat. Když její druh nebyl doma, chovala se k synovi popsaným způsobem. Podle znalců není vůbec schopná vychovávat své děti, na synovi se dopustila hrubého příkoří, které ho poznamená na celý život,“ zakončil soudce Hlavina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám