Hlavní obsah

Matka podle obžaloby týrala svá batolata, nechala je brát i drogy. Hrozí jí až 12 let

Novinky, bad
Praha

Za dlouhodobé týrání svých dvojčat, z nichž jedno zemřelo, hrozí pětačtyřicetileté ženě z Prahy až dvanáctileté vězení. Podle obžaloby žena zanedbávala péči o oba chlapečky, podávala jim léky a mimo jiné i umožnila, aby požili pervitin nebo kokain. Žena u pražského městského soudu, který případ řeší, vinu popřela.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaná u souduVideo: Novinky

 
Článek

Podle obžaloby, která ženu viní z týrání a těžkého ublížení na zdraví, žena dvojčata porodila v dubnu 2016. Už od počátku jedno z nich podle jejich otce neměla ráda. „Říkala mu: Jdi pryč, nechoď ke mně. Nepochopil jsem to a nechápu to dodnes,“ uvedl ve středu muž. Druhý z chlapečků byl podle něj protežovanější.

Protože podle spisu neměla jedno z dvojčat ráda a nechtěla o něj pečovat, nedávala mu dostatek jídla ani pití. Tím mu měla způsobit podvýživu a dehydrataci. Chlapec trpěl také vředy v ústech, měl spoustu podkožních krevních výronů, kožní oděrky a podobně.

Batole pálil žehličkou, kousal ho a brutálně mlátil. Za utýrání k smrti dostal 22 let

Krimi

Chlapeček podle spisu „dlouhodobě trpěl velkou bolestí a nepochybně strádal i po psychické stránce, protože obviněná o něj nejevila zájem, nepohladila ho, nemazlila se s ním, odmítala projevy jeho náklonnosti a zpravidla ho nechala v péči starších sourozenců nebo odloženého v postýlce“.

Obžalovaná také podle spisu umožnila, aby batole minimálně během dvou měsíců požilo metamfetamin, kokain a diazepam. Chlapeček nakonec ve svých dvou letech zemřel na selhání srdce.

Sociálka nezasáhla

Ani přesto Orgán sociálněprávní ochrany dětí (OSPOD), na který se otec dvojčat obrátil, aby získal druhého z chlapečků do své péče, nijak nezasáhl. Podle otce byl OSPOD stále na straně obžalované.

Kvůli smrtelnému pádu dítěte z okna v Pohořelicích obvinili jednu osobu z týrání

Krimi

U druhého ze synů, kterého prý měla raději, žena zase podle spisu dlouhodobě zanedbávala hygienu, nechávala ho ve špinavých, mokrých plenách, čímž utrpěl rozsáhlé opruzeniny. A stejně jako u druhého z dvojčat i jemu podle žalobkyně umožnila, aby užil drogy, konkrétně pervitin. A také mu měla podávat diazepam.

Druhého z dvojčat se jejich otci podařilo dostat do péče až loni na podzim. Hned druhý den od převzetí byl chlapeček na téměř týden kvůli bolestivým opruzeninám hospitalizovaný v nemocnici. V současnosti se mu podle slov otce daří mnohem lépe, chodí do školky a je šťastný.

Žena podle státní zástupkyně vinu při červnovém zahájení hlavního líčení popřela a obžalobu odmítla.

Reklama

Výběr článků

Načítám