Hlavní obsah

Matka mrtvého pětiletého Matěje půjde k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Matka tragicky zesnulého pětiletého Matěje Chrásteckého bude muset vysvětlovat soudu v Olomouci své počínání během cesty vlakem, při které chlapec vyskočil z rychlíku. Státní zástupce na ní totiž ve čtvrtek podal obžalobu pro ublížení na zdraví. Uvedl to Olomoucký deník.

Článek

Za to, že nechala svého syna pobíhat bez dozoru po vagonech, může Františka Chrástecká strávit ve vězení až pět let. Malý Matěj si kousek před stanicí Střeň zřejmě otevřel dveře a z jedoucího vlaku vypadl. [celá zpráva] Po týdenním pátrání našli jeho tělo policisté nedaleko kolejiště a soudní pitva prokázala, že příčinou smrti byla zranění, která si způsobil tímto pádem.

"Dnes jsem na ni podal obžalobu pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Trestní sazba se v tomto případě pohybuje od šesti měsíců do pěti let," řekl ve čtvrtek deníku okresní státní zástupce Martin Schmidt.

Přestože matka tvrdila, že syna cestou ze Zábřehu spustila z očí až několik minut před Olomoucí, svědectví dalších cestujících hovoří zcela jinak. "Z jejich výpovědí jasně vyplývá, že chlapec se po vlaku pohyboval sám celou dobu a matka na něj nedávala pozor. V nestřeženém okamžiku si pak zřejmě sám otevřel dveře," dodal Schmidt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám