Hlavní obsah

Máte nějaká čísla, já si vás proklepnu, sliboval strážníkům opilý řidič

Praha

Dva opilé řidiče během jedné hodiny řešili ve středu strážníci na okraji Prahy. Jeden z nich se chvástal, že je úředníkem městské části a s muži zákona si to vyřídí, druhý jezdil neustále kolem jednoho domu a tím vzbudil podezření obyvatel. Projednávání přestupků strážníci natočili na kameru, opilci na záznamu hlídkám vyhrožují a slovně je napadají.

Opilci chycení při řízení autaVideo: MP Praha

 
Článek

Autohlídka strážníků si v ulici Bryksova všimla auta v protisměru, které se rozhodla zastavit. Řidič nereagoval, naboural do betonového pásu a před strážníky ujížděl. Zastavit se ho podařilo až po několika minutách.

„Poté, co vozidlo zastavili, jim zjevně opilý muž řekl, že alkohol rozhodně nepil, ale měl 'nějaké' pivo. Provedení dechové zkoušky důrazně odmítl. Muž pak začal strážníkům vyhrožovat, že je úředníkem v Praze 14, že se zná s někým z vedení a že se to strážníkům zle vrátí,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Městští policisté mu zakázali další jízdu a případ předali správnímu orgánu.

Jezdil kolem dokola 

Mezitím ale vyjela další hlídka do ulice Nad Rybníkem, kde podle oznámení obyvatel měl zřejmě opilý řidič jezdit kolem jednoho domu. Hlídka ho našla a zastavila.

„Řidič, který vrávoral a z jeho dechu byl cítit alkohol, se strážníkům přiznal, že požil alkoholické nápoje. Dechovou zkoušku však odmítl. Následnou kontrolou bylo navíc zjištěno, že tomuto řidiči byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel,“ popsala druhý případ mluvčí. Strážnici ho zadrželi a předali Policii ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám