Hlavní obsah

Maskovaný lupič střílel ve sběrných surovinách, zaměstnancům neutekl

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Výstřelem z pistole doprovodil loupež ve sběrných surovinách v Kostelci na Hané na Prostějovsku mladý lupič. Vynutil si sice otevření trezoru a vydání peněz, ale přepadenému zaměstnanci a jeho pomocníkům se lupiče podařilo zadržet a předat policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„K přepadení výkupny kovových odpadů došlo v pondělí po šestnácté hodině odpoledne. Muž, který vstoupil neočekávaně dovnitř, byl maskovaný kuklou a motoristickou helmou, v ruce držel pistoli,“ informoval v úterý mluvčí policie Josef Bednařík.

Lupič namířil pistolí na pracovníka výkupny a se slovy „Toto je přepadení, dej mi peníze!“ vyžadoval vydání peněz z trezoru.

„Přitom vystřelil z pistole směrem k zemi. Pracovník otevřel trezor a vydal muži kolem osmi tisíc korun. Potom se mu podařilo z místnosti utéct, ale vzápětí za pomoci dalších osob zamezit pachateli v útěku,“ řekl Bednařík.

Přivolaní policisté muže zadrželi a umístili do cely. „Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Za loupež hrozí třiadvacetiletému muži z Prostějovska vězení od dvou do deseti let,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám