Hlavní obsah

Maskovaný lupič obral spořitelnu

Novinky, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VRATISLAVICE NAD NISOU

S pistolí v ruce, maskovaný čepicí nebo kuklou, vtrhl v pondělí po 11. hodině dopoledne do pobočky České spořitelny v liberecké městské části Vratislavice nad Nisou a pod pohrůžkou zabití si vyžádal od pracovnice za přepážkou peníze. Právu to řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková s tím, že lupič mluvil česky a předstíral ruský přízvuk.

Foto: ČTK - Michal Kamaryt

Ve spojovací chodbě křídla u Platnéřské ulice památkáři odkryli vzácné malby z období přelomu baroka a klasicismu.

Článek

Poté, co si vzal peníze, zmizel z pobočky, dodala Suchánková. Policie zahájila po muži - ve věku mezi 20 a 30 lety, hubené postavy -pátrání. Kolik lupič odnesl nemůže policie sdělit, ale byla to částka v řádech statisíc korun, podotkla Suchánková.

Ředitel liberecké pobočky České spořitelny v Liberci Roman Kracík ČTK řekl, že spořitelna částku dosud nevyčíslila. "Zatím to sami nevíme, zjistíme to až po inventuře," dodal ředitel. Vratislavická pobočky zůstala v pondělí kvůli přepadení uzavřena. Pracovnice při přepadení podle policie neutrpěla žádná zranění, ale zůstala v šoku. Za ozbrojenou loupež hrozí muži až deset let vězení. Česká spořitelna, která má na Liberecku, Jablonecku a Semilsku 24 poboček, podobný případ v minulosti dosud nezaznamenala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám