Hlavní obsah

Martinec podle inspekce trestný čin nespáchal

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý šéf protikorupční policie Tomáš Martinec, kterého prověřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli podezření z vynášení citlivých informací, nespáchal trestný čin. Jeho počínání na policejním prezidiu bude nicméně nyní v rámci kázeňského řízení posuzovat Martincův nadřízený, kterému inspekce celý spis předala. Právu to potvrdila mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Martinec

Článek

„Prověřování jsme ukončili s tím, že nebyl spáchán trestný čin, ale spisový materiál jsme postoupili příslušnému služebnímu funkcionáři ke kázeňskému řízení,“ konstatovala mluvčí.

Martinec, který po odchodu z čela protikorupčního útvaru působí jako zástupce šéfa celostátní kriminálky, je podezřelý z toho, že neoprávněně kopíroval některé citlivé materiály z policejního počítačového systému.

Po zahájení inspekčního prověřování si podal žádost o odchod do civilu, které jeho nadřízení vyhověli a nyní mu běží dvouměsíční výpovědní lhůta, která vyprší ke konci října. Martinec se přitom nedávno neúspěšně pokoušel vzít svou žádost zpět.

Reklama

Výběr článků

Načítám