Hlavní obsah

Manželka se mi schovala v kufru, tvrdil v Praze muž, když rozbíjel prknem auta

– Praha
Novinky, kub

Nezvyklý incident zaznamenali o víkendu pražští strážníci, které přivolali do ulice Ruská na pražských Vinohradech, kde řádil jednačtyřicetiletý cizinec. Vytrhl z lavičky prkno, kterým rozbil dvě zaparkovaná auta. Městské policii tvrdil, že hledal manželku, která se podle něj před ním schovala v kufru auta. Poškozená vozidla mu ale nepatřila a po manželce nebylo ani památky.

Foto: Městská policie Kladno

Ilustrační foto

Článek

Strážníky přivolal svědek incidentu přes tísňovou linku. Muž prý vytrhl z lavičky prkno a rozbil u dvou vozidel okno na místě řidiče. „O jedno ze stojících vozidel bylo opřeno prkno modré barvy, rozbitým okýnkem byl do vozidla nahnutý muž a k někomu hovořil,“ popsala situaci po příjezdu hlídky mluvčí strážníků Irena Seifertová.

„Jednačtyřicetiletý cizinec strážníkům sdělil, že okénko rozbil úmyslně, protože v kufru auta je uzamčená jeho manželka, která se před ním ukrývá. Ve vozidle však nikdo neseděl, ze zavazadlového prostoru se nikdo na výzvu neozval. Auto nebylo jeho, ani netušil, komu patří,“ upřesnila mluvčí.

Než přijela státní policie, strážníci prohlédli okolí a našli další poničené auto. „K jeho poškození se dotyčný taktéž přiznal. Důvod uváděl stále stejný: hledal svoji manželku. Na místo se dostavil taktéž majitel jednoho z poškozených vozidel. Hlídka se za jeho přítomnosti přesvědčila, že se v kufru vozidla nikdo nenachází,“ dodala Seifertová s tím, že případem se zabývá policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám