Hlavní obsah

Manželé kradli kov z větrné elektrárny

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁCHOD

Náchodští policisté objasnili vloupání do větrných elektráren, které se stalo letos v březnu v Novém Hrádku na Náchodsku. Rozluštili tajenku u několika dalších krádeží barevných kovů.

Článek

Pachatel nebyl jeden, ale hned dva - manželská dvojice z Trutnovska, přechodně žijící na Náchodsku. „Zloději se v polovině března vloupali do vrtulí, stojících na louce nad Novým Hrádkem. Vyšplhali po žebříku uvnitř netočících se elektráren a odcizili z nich desítky metrů měděných kabelů v hodnotě přibližně 25 tisíc korun,“ připomněla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Policii se podařilo polapit zlodějský pár právě ve chvíli, kdy nezákonně přemísťovali větší množství hliníkových profilů a lišt. „Policisté manžele ve věku 45 a 40 let prozatím obvinili z trestného činu krádeže vloupáním ve spolupachatelství a obviněné dále vyšetřují ve spojitosti s jinými případy krádeží barevných kovů v okolí,“ upřesnila Prachařová.

Peníze získávané z prodeje kovů ve sběrně za zlomek jejich původní hodnoty užívali manželé pro vlastní potřebu. Nyní jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám