Hlavní obsah

Manévry u justičního paláce v Praze, pyrotechnik zkoumal kufr u zdi soudu

Praha

Podezřelé zavazadlo odložené na chodníku přímo u budovy Justičního paláce na pražském Smíchově musel v pondělí odpoledne ohledat přivolaný policejní pyrotechnik. Uvnitř nakonec našel běžné osobní věci. Policie kvůli zásahu omezila v místě nálezu a jeho okolí dopravu.

Odložený kufr u Justičního paláce v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Justiční stráž nám oznámila nález podezřelého zavazadla odloženého u zdi objektu Justičního paláce. Na místo proto vyrazili policisté, policejní pyrotechnik i psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policistům vyrazili na místo asistovat také hasiči a inspektor záchranky. Hasiči natáhli vodní proud pro případ, že by došlo k explozi.

V letadle letícím do Prahy někdo nahlásil bombu

Krimi

Ještě před zásahem pyrotechnika museli policisté ve spolupráci se strážníky vyklidit náměstí Kinských a nejbližší okolí, včetně ulic Petřínská a Rošických.

Zastavena byla automobilová i tramvajová doprava mezi Újezdem a náměstím Kinských.

Propusťte vězně, jinak odpálím bomby na soudech. Autora výhrůžek policie nedopadla

Krimi

„Byla provedena pyrotechnická prohlídka s negativním výsledkem,“ doplnil mluvčí. V zavazadle pyrotechnik našel běžné osobní věci. Policisté proto případ zadokumentovali a zavazadlo odvezli. Veškerá opatření poté mohla být ukončena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám