Hlavní obsah

Makléřka měla od zájemců o byt vylákat 24 milionů

Právo, miš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Téměř padesát podvodů s realitami má mít podle jihomoravských policistů na svědomí 48letá žena. Nepoctivá podnikatelka v realitách tak způsobila škodu za více než 24 milionů korun, za což jí hrozí až deset let vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Od zájemců o obecní byty vylákala peněžní prostředky a slíbila buď pomoc s postoupením nájemní smlouvy či úhradu členského vkladu. Získané prostředky v drtivé většině případů nevrátila,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Poškození lidé ale mají naději, že část nevhodně investovaných peněz ještě dostanou zpět. Vyšetřovatelům se totiž podařilo zabavit majetek obviněné.

Podle policistů se nejedná o ojedinělý případ. Zájemce o nemovitosti či obecní byty proto vyzývají ke zvýšené opatrnosti před podobnými podvodníky. „Je třeba si ověřit, zda je nabízený postup vůbec reálný a je v souladu s pravidly pro přidělování bytů jednotlivých obcí,“ popsal Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám