Hlavní obsah

Majitelka před požárem utekla, hasiči se při zásahu museli střídat

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Rozsáhlý požár zničil v noci na středu starší patrový rodinný dům v Hanušovicích na Šumpersku. Jeho majitelce se z něj podařilo naštěstí včas utéci. S plameny bojovali hasiči až do ranních hodin.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Právo

Rozsáhlý požár zničil rodinný dům v Hanušovicích.

Článek

Informaci o kouři vycházejícím z půdy objektu, kde byl uskladněn různý materiál, dostali hasiči na linku tísňového volání v 02:35 hodin. „V domě se podle oznamovatele neměl nikdo nacházet,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči již krátce po příjezdu vyloučili přítomnost osob uvnitř hořícího objektu. „Majitelka před nebezpečnými plameny stačila včas utéct do bezpečí,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Právo

Rozsáhlý požár zničil rodinný dům v Hanušovicích

Střecha domu podle něj byla plameny zcela zničena. „Hasičům jejich práci komplikovalo husté zakouření a velmi špatný přístup komplikující přiblížení se k ohnisku požáru. Po celou dobu museli zasahovat v dýchací technice,“ konstatoval Hošák.

Dlouhý a náročný zásah vyžadoval podle něj ráno nejen obměnu hasičských jednotek, ale také dovoz další dýchací techniky. Celkově tak u požáru zasahovaly tři desítky hasičů. Příčina vzniku požáru je dosud předmětem šetření, stanovena zatím není ani výše způsobené škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám