Hlavní obsah

Majitel Quonex Real se zpovídá z daňového úniku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Z daňového úniku ve výši téměř šesti miliónů korun se před senátem Krajského soudu v Ostravě zpovídá vlivný havířovský podnikatel Petr Kellovský, mimo jiné i jediný vlastník společnosti Quonex Real. Ta má problémy se soudy kvůli svým aktivitám kolem pozemků, na kterých se má konat mistrovství světa v ledním hokeji.

Foto: Josef Sekyra

Starosta města Martin Loukota a zastupitel města Milan Bauman při ukázce schodolezu. Schodolez ovládá asistent pedagoga Miroslav Rubáš.

Článek

Bývalý lékař Kellovský, který je znám svými kontakty s bývalým předsedou ODS Václavem Klausem a neúspěšným působením v roli majitele FC Havířov, čelí obžalobě kvůli tomu, že do daňového přiznání za rok 1994 vědomě nezahrnul výnos z prodeje technického zhodnocení budovy na Tomášské ulici v Praze 1 ostravské firmě Pragosil, která je nyní v likvidaci. Budovu později odkoupil další kontroverzní podnikatel, Radim Masný.

"Obžalovaný za kupní cenu 18,7 miliónů korun na kupujícího převedl pouze gastronomické zařízení provozovny a nábytek, přičemž nedoložil žádné doklady k prodeji technického zhodnocení budovy v hodnotě 13 miliónů korun," tvrdí obžaloba s tím, že tak poškodil stát na dani z příjmu o 5,7 miliónu korun.

Před dvěma dny souzen v Praze

Kellovský před soudem trvá na své nevině. "Zdá se mi absurdní, že jsem viněn z něčeho, co jsem nemohl spáchat, protože daňové problematice vůbec nerozumím," hájí se Kellovský s tím, že za jeho daňové přiznání odpovídal odborník, kterého si platil.

Krajský soud v Ostravě projednávání případu odročil na leden, protože si vyžádal písemný rozsudek pražského městského soudu z 2. prosince. Kellovský v něm pravomocně dostal podmíněný trest a dvouletý zákaz řízení motorových vozidel za to, že létě 2001 v opilosti usnul za volantem zrovna ve chvíli, kdy měl vyrazit na zelenou. Když po něm náhodně přítomní policisté chtěli doklady, sprostě jim vynadal a na jednoho z nich najel autem tak, že ho náraz vymrštil na kapotu a muž zákona utrpěl lehká zranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám