Hlavní obsah

Majitel domu skončil s popáleninami v nemocnici

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké Mýto

Majitel rodinného domu ve Džbánově u Vysokého Mýta v noci na pátek utrpěl popáleniny a nadýchal se kouře při požáru svého obydlí. Zbytek jeho rodiny stačil před plameny utéci. Oheň způsobil škody přibližně za tři milióny korun. Právo o tom informovala mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Článek

Při příjezdu hasičů byl dům i střecha zcela v plamenech. „V domě v době požáru spal majitel s manželkou a dětmi. Rodina stačila před plameny utéci, jen majitel domu utrpěl popáleniny a nadýchal se jedovatých zplodin hoření. Muž byl ihned převezen na popáleninové centrum,“ uvedla Právu Horáková.

Zásah nebyl pro hasiče jednoduchý, uvnitř objektu se nacházely dvě tlakové lahve. Hasiči je vynesli a ochlazovali tak, aby nedošlo k jejich explozi. Jelikož majitel ve své dílně, kde bylo ohnisko požáru, vyráběl vrtule pro ultralighty, nacházely se uvnitř chemikálie, především nátěrové hmoty.

Podle vyšetřovatele lze vyloučit úmyslné založení požáru, příčinou byla buď nedbalost, nebo technická závada na elektroinstalaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám