Hlavní obsah

Lyžařka najela do auta a je v ohrožení života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

V liberecké nemocnice bojuje o život třicetiletá lyžařka z Prahy, která se ve středu ve Sportovním areálu Ještěd (SAJ) srazila s terénním automobilem. Najela do něj, když jí překřížil cestu na takzvané televizní cestě ke skokanským můstkům. Žena utrpěla četná velmi těžká zranění a po poskytnutí první pomoci byla v kritickém stavu.

Foto: Adam Čech

Novodvorský turnaj pod Peperkem

Článek

"Ošetřili jsme těžce zraněnou ženu po střetu s automobilem. Celou dobu byla v bezvědomí. Převezli jí do liberecké nemocnice," řekl Novinkám náčelník horské služby v Jizerských horách René Mašín.

Žena měla těžký úraz hlavy a břicha, poraněnou páteř i zlomeninu stehenní, holenní a lýtkové kosti. Krajská mluvčí záchranné služby Kristýna Fejfarová dodala, že lyžařku čeká komplikovaná operace a po ní převoz na jednotku intenzivní péče a nebo anesteziologicko-resuscitační oddělení.

Místní nebezpečné místo znají

Mašín na místě tragédie sám zasahoval a nepovažuje za možné, aby v budoucnu směla auta jezdit v místech, kudy vede sjezdovka. Podle tajemníka SAJ Jiřího Zeronika platí na cestu zákaz vjezdu a před ní stojí závora.

Sjezdovku, na které se neštěstí odehrálo, používají turisté jako zkratku z Plání do dolní části zimního střediska. "V plánech na vylepšení ještědského areálu počítáme s nadjezdem nad televizní cestou," upozornil Zeronik. Televizní cesta slouží k dopravě ke skokanským můstkům sportovním klubům. Během závodů Světového poháru se po ní přesunuje televizní technika.

Před letošní sezónou SAJ pracoval na zvýšení bezpečnosti na sjezdovkách pod Ještědem. Na problémová místa, kde hrozí vážná zranění lyžařů, umístil nové sítě a matrace.

Reklama

Výběr článků

Načítám